Over TIO

Wie zijn wij?

Wij zijn fietsclub T.I.O. (Trimmen Is Ontspanning)
T.I.O. is opgericht op 19 oktober 1971 met als officiële naam “Wielertoeristenvereniging Trimmen Is Ontspanning”.  We hebben ons domicilie in Oostburg en zijn een actieve fietsclub met zowel heren als dames.

We fietsen in twee groepen: een recreatieve groep met voornamelijk dames en een groep heren op koersfietsen. De recreatieve groep is bedoeld voor het rustige tempo, met ritten op dinsdagavond en op woensdagmiddag van ongeveer 20 – 45 km.

De  koersfietsers rijden iedere woensdagmiddag en zondagmorgen hun ritten, voornamelijk sterritten naar bevriende clubs.  De fietskalenders van de NTFU en VBR, waarbij de club is aangesloten, kennen een groot aanbod van fietstochten. En verder worden er ook onderling afspraken gemaakt om bepaalde ritten te rijden.

Hoe rijden wij?

Het is een goede gewoonte dat we altijd bij elkaar blijven, samen uit samen thuis.  Het tempo wordt altijd aangepast zodat iedereen kan volgen. We helpen elkaar bij pech enz. en naar gelang de route, wordt er  op het keerpunt (stempelpunt) koffie of soms iets sterkers gedronken. Dat is altijd lekker en gezellig en goed voor de onderlinge sfeer.

Het clubseizoen start op 1 oktober en loopt tot en met 30 september.

Momenteel organiseert TIO jaarlijks nog twee toertochten. Dit zijn de Esso-Aers tocht (eind april, afstanden 40, 60 en 80 km) en de Fietsplus Cornelis-tocht (half juli op zaterdag en zondag, afstanden 45 en 75 km).

Ook wordt deelgenomen aan de zogenaamde sterritcompetitie in Zeeuws-Vlaanderen (en Oost Vlaanderen). Deze competitie is uniek in Nederland. Gedurende 21 weken rijden de toerfietsers naar de stempelplaats van de deelnemende verenigingen voor hun stempeltje. Het aantal deelnemers is gemiddeld  ongeveer 300 toerfietsers per keer.

En tenslotte, ook niet onbelangrijk, TIO is geen dure club, de contributie is laag.

Er is zeker nog veel meer te vertellen. Informeer daarvoor bij:

Voorzitter: Jan Boone (tel. 0117 – 453434 of e-mail jwboone@zeelandnet.nl);
Secretaris: Herman Baillie (tel. 0117 – 301820 of e-mail hbaillie@zeelandnet.nl);

of de andere bestuursleden:
Adri van Gessel  (tel. 0117 – 453841) of Hans Versluijs (tel. 06-13388688) of Cora Munter (06 33971961).