ritverslag

Woensdagmiddag 1e clubrit

Woensdagmiddag 4 maart, 1e clubrit 2020
Vertrek om 13 uur . Eindelijk weer eens droog weer en geen al te harde wind, zzw 3 á 4.
We hadden een zeer goede opkomst voor de 1e rit n.l. 10 dames en 8 heren.
De mannen vertrokken richting Sluis met Adri vG. en Antoine op kop.
Gelijk een moordend tempo, 27-28-29 km per uur. Wij in het wiel, Roger op 5cm van het wiel van zijn voorganger. Ik zeg nog je kan beter een winterslaap houden net als Adri v.G. dan ga je als een trein.
Maar ja zo ging het wel lekker richting Sint Anna ter Muiden, Oostkerke, Damme naar Moerkerke.
Daar in café De Vrede koffie gedronken en een goede pot (sterke)verhalen verteld over hoe hard we wel niet kunnen fietsen. We hadden er overigens wel plaats genoeg want de bar was wel 20 meter lang. Dan op de terugweg over St. Rita, Middelburg, de kinderkoppen nog even getest.
Roger ging in de buurt van Eede richting huiswaarts terwijl wij richting Sinte Kruis onder een strak tempo van 29 á 30 km/uur naar Waterlandkerkje reden. Daar gingen we uit elkaar, Herman naar IJzendijke en wij naar Oostburg. Alles bij elkaar een mooie 1e clubrit met dank aan de koptrekkers voor het goede kopwerk.
Clubje jonge mannen, de jongste was 68 jaar en de oudste 82 jaar.
Jan reed alleen een rondje Sluis omdat hij nog niet op de fiets had gezeten.

De dames hebben deze middag hun rondje kust weer gedaan met als koffiestop bij BAZ te Breskens.
Bij thuiskomst hadden zij ook 34 km op de teller.

Adri V.