ritverslag

Sterrit Gontrode

Zaterdag 7 maart 2020.

Vanmorgen om 8.30 uur met 4 man gestart op het Ledelplein voor de sterrit naar Gontrode (Antoine, Tonnie, Ger en ik). Het was 1 graad, maar het zonnetje was al zichtbaar. Dus niet buitengewoon koud. Wel oppassen voor gladde plekken. Net buiten St. Kruis sloot Roger aan. Op naar Gontrode, langs de Lieve met het merendeel tegenwind. Onderweg was het druk met fietsers en later met wandelaars. Opletten dus. Bij Gent hadden we tegenslag want er was een omleiding. Het fietspad naar Merelbeke was afgesloten. Dus met behulp van de GPS naar Gontrode. We waren daar om 11.00 uur.

Roger had al koffie besteld voordat we goed en wel binnen waren. We kregen daar wel een heerlijke pannenkoek aangereikt. Die smaakte goed. Rond 11.20 uur de terugreis begonnen. Weer met behulp van de GPS, maar dat ging eigenlijk beter dan op de heenreis. Toen bleek ook, dat we op de heenreis maar zo’n 3 km hadden omgereden. Het leek veel meer. Ook op de terugreis (via de gebruikelijke route) hadden we nog de nodige tegenwind.

Al met al een voorspoedig rit, met goed weer en geen pechgevallen. Het kopwerk werd verricht door Antoine, Tonnie en mij. Afstand 118 km, gemiddeld 25,7 km (met dus de omleiding erbij). Ik was om 13.40 uur thuis. Ik had op mijn tweede rit van het seizoen wel last van mijn rug en mijn armen, maar dat had verder geen invloed op de rit.
Iedereen had lekker gefietst, ik ook ondanks mijn pijnlijke rug. Jammer dat enkelen niet meekonden vanwege blessures en ziekte.

Adri v.G.