ritverslag

Mistrit

Mistrit.

Woensdag 22 januari 2020. Vandaag stonden er 7 dames en 5 heren aan de start voor een clubrit door het mistige en koude West-Zeeuws Vlaanderen. Door het mistige weer waren de wegen erg vies en vuil vanwege de vallende mist. Gelukkig zat er weinig wind zodat het met windkracht 2 goed fietsen was hoewel de temperatuur niet boven de 5 graden kwam.
De dames zetten koers richting Groede om via het fietspad van Waterdunen in Breskens bij bakker Willemsen koffie te drinken. Vervolgens reden ze richting Schoondijke, Oranjedijk om met 31 km op de teller weer in Oostburg te arriveren.
De mannen fietsten via De Munte, Turkeye, Pyramide, Muizenhol naar Watervliet om daar in het “Dorpshart” koffie te drinken. De besteller vroeg er nog een borreltje bij om de lichaamstemperatuur wat op te krikken. Bij het afrekenen kwam hij toch wel 1 euro tekort zeker, wat hem door de uitbaatster werd kwijtgescholden. Met de nodige hilariteit hierover werd de weg vervolgt via Roste Muis, St.Margriete, Stroopuit om met 59 km op de teller weer thuis te arriveren.

Herman